چمازکتی – قائمشهر – مازندران

سایتها و وبلاگهای روستای چمازکتی

شهرستان قائمشهر – استان مازندران 

http://chamazkotie.blogfa.com/

http://chemazketi1.blogfa.com/

http://www.chamazkoti.com/

 چمازکتی، روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان قائم‌شهر در استان مازندران . این روستا دردهستان نوکندکلا قرار داشته و براساس آخرین سرشماری مرکز آمار ایران که در سال ۱۳۸۵ صورت گرفته، جمعیت آن ۵۵۵۲نفر (۱۴۲۳خانوار) بوده‌است. برخی از ویژگیها این روستا را از بقیه روستاها متمایز می کند .

 خانواده هایی که در چمازکتی زندگی می کنند و از روستاهای مجاور به این روستا مهاجرت نمود ه اند

۱- خانواده صادقی: این خانواده که از اواسط دوره قاجاریه وارد چمازکتی شده اند از روستای  نوکنده کا  وارد چمازکتی شد ه اند  وجد پدری انها فردی به نام رستم بوده که دو فرزند خود به نام علیجان و محمد جان را تشویق به تحصیل علوم دینی می کند که یکی به نجف و دومی به شهر بابل مهاجرت کرده و ادامه تحصیل می دهند و عموما آنهائی که در چمازکتی زندگی می کنند فرزند شیخ علیجان هستند.

۲- خانواده تقوی : که  جد پدری این خانواده از روستای قادیکلا بزرگ به چمازکتی مهاجرت کرده  است احتمالا خانواد های براری نیز از بستگان همراه این خانواده می باشند.

۳- خانواده بهروزی : جد پدری این خانواده  از  کوچکسرا به چمازکتی مهاجرت کرده که امروزه این خانواده یکی از افراد بومی چمازکتی محسوب می شوند  از کوچکسرایی ها خانواده های دیگری نیز در چمازکتی زندگی می کنند که خانواده محمدزاده و احتمالا خانواده قدیری هستند.

۴-  خانواده حجازی: این  خانواده در دوران ناصرالدین شاه  از علی اباد وارد چمازکتی شد ه اند جد این خانواده اقا محمد باقر حجازی  فردی روحانی بوده که پدر خانمش در دفتر شاه مشغول بود و همین موضوع باعث نفوذ وی در حکومت ان زمان بوده نامبرده  امام جماعت مسجا یوسف رضا بوده که مقداری از املاک چمازکتی  را صاحب شده است که دو پسر و ۴ دختر داشته که عموما نوه های وی هنوز تعدادی در قید حیات و نتیجه های وی  در خارج محل زندگی می کنند.

۵- سادات عظیمی : این جمعیت سادات در محل بنا بگفته خودشان از سادات سوادکوه بوده که خود را سادات منطقه چرات ( ۲۰ کیلومتری الاشت) در  سه نسل قبل یه چمازکتی مهاجرت کرد ه اند

۶ خانواده های علی نژاد ،مددی ومحمودی  تا بحال هیچ کس در محل از نوع مهاجرت و نحوه سکنی در محل شناسائی نشد ه اند ولی به هر صورت  با توجه به تعداد جمعیت و اشنائی بزرگان شان در خصوص اجداد احتمالا از  جمعیت های موج دوم  مهاجرت به چمازکتی می باشند.

سادات حسینی

 این جمعیت که عملا به دو دسته تقسیم می شوند  بیشتر فرزندان و نوه های ونتیجه هایآقا میر محمد حسین وآقا سید معصوم می باشند.آقا میر محمد حسین فرزند سید نصرالله جمله ای ناتمام از فرزندان ان سید بزرگوار است که نشان میدهد این خانواده اطلاعاتی دقیقی از طایفه خود ندارند ولی خانواده این فرد که دوخواهرش بودند در چمازکتی زندگی می کردند.

(در مورد آقا مطالب در سابقه وجود دارد) و در مورد آقا سید معصوم که شاید از بستگان آقا میر محمد حسین باشد جد خانواده میرزا آقائی و صدقی در چمازکتی می باشند( خانواده صدقی یکی از خانواده های پر جمعیت محل بود ه اند).

 به هر حال خانواده های حسینی ( خانواده داداشی نیز با تغییر فامیلی از فرزندان آقا میباشند).

در چمازکتی که دقیقا در  املاک آقا در مرکز محل ساکن هستند و جزوخانواده های پر جمعیت  محل را تشکیل می دهند.

 بقیه مطلب را در لینک زیر مطالعه نمائید:

www.iranvillage.ir/ftopicp-6088.html#6088


مطالب مرتبط

۱ دیدگاه

  1. ناشناس گفت:

    در قسمت خانواده ها اشتباها فقط بخش کوچکی از خانواده ها نوشته شده برای اصلاح به وبلاگ فرهنگ چمازکتی مراجعه نمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *