غذاهای محلی روستای استاد / فاروج

غذاهای محلی روستای استاد / فاروج

غذاهای محلی روستای استاد یکی از جاذبه های گردشگری این روستا محسوب می شوند؛ غذاهایی که از زندگی دامداری و کشاورزی اهالی آن برگرفته و تقریبا می‌شود گفت که در تهیه مواد اولیه و پخت آن هیچ گونه افزودنی های غیرطبیعی و متعلقات روزگار مدرن دیده نمی شود.

از جمله غذاهای محلی روستای استاد:

آش و قیش: قیش مشابه آش بوده و تنها تفاوت آنها در ضخامت عرضی برگها است، آش باریک اما قیش ضخیمتر برش می خورد.   

                   

فتیر مسکه : یکی دیگر از غذاهای محلی روستای استاد به شمار می رود؛ در فصل بهار کره (مسکه) تهیه شده و بعد فتیرها را داخل دیس گذاشته و روی چراغ یا اجاق می گذارند، سپس در لابلای این فتیرها کره می گذرانند تا ذوب شده و با فتیر مخلوط شود و آنگاه با شکر خورده می شود.   

   

دوغ گرم: یکی دیگر از غذاهای محلی استاد است؛ در فصل پاییز و زمستان ماست سوزمه(ماستی که در پوست گوسفند فرآوری و نگهداری می شود) را در آب حل کرده تا مانند دوغ شود، سپس پیاز داغ را به همراه نعناع، زرچوبه، نمک، مغز گردو و گل زرد به آن اضافه می کنند.

لوزیک یا لوزک: یکی دیگر از غذاهای محلی استاد است؛ مقداری از علف"سوخی یاسلمه" را جوشانده سپس آرد و آب را در آن ریخته و چند دقیقه ای بر روی اجاق می جوشانند و در موقع مصرف مقداری دوغ روی آن می ریزند.

کشته جوش: دیگر غذای محلی استاد محسوب می شود؛ برگه های خشک زردآلو را در آب جوشانده و هسته و ضایعات آن را می گیرند، سپس آن را در روغن سرخ کرده و با مخلوطی از آب در آن نان تریت می کنند، از این غذا بیشتر در فصل زمستان به خاطر خاصیت گرم بودن آن استفاده می کنند.

منبع:

astey.vcp.ir

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *