کشک زنی در منطقه درنه / روستای ییلاقی نشل

کشک زنی در منطقه درنه / روستای ییلاقی نشل

هر ساله در اواخر فصل تابستان ، مراسم کشک زنی در منطقه درنـِه روستای ییلاقی نشل ( سر حد بندپی و آمل ) برگزار می شود.

 

طی چند روز متوالی ، دامداران و روستاییان در مکانی به نام بِن بَره به دوشیدن شیر بز و گوسفندان می پردازند.

 

مراحل ساخت کشک به این صورت است که بعد از دوشیدن شیر و تبدیل آن به ماست ، روغن ماست را با استفاده از فرایند کره گیری ( = به زبان محلی تِلـِم زدن ) جدا می کنند که به دوغ تبدیل می شود.

 

دوغ حاصل از فرایند تلم زدن را در داخل دوگال ( = کیسه بزرگ ) می ریزند و دور تا دور آن را سنگ های ریز و درشتی قرار می دهند.

 

پس از مدتی آب آن رفته و ماده تقریبا سفتی در دوگال باقی می ماند که آن را از دوگال خارج کرده و در معرض نور آفتاب قرار می دهند که طی گذشت یک یا دو روز به کشک تبدیل می شود.

 

مقداری از کشک به دست آمده را در فصول مختلف سال در داخل ظرف آبی ریخته و در آش می ریزند یا به همراه غذا می خورند.

 

تصاویر زیر مربوط به مراسم کشک زنی در روستای نشل می باشد : ۵ / شهریور / ۹۲

 

 

 

 

 

منبع:

www.bandpay.ir

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *