آغاز برداشت آلوچه / روستاهای شهرستان نکا
آلوچه درختی چند ساله و پهن برگ است که در مناطق مختلف از جمله شمال کشور به خوبی رشد می کند
و دارای انواع مختلف می باشد. میوه های آن نیز ترش یا شیرین می باشند. این درخت در جاهای مختلف اسامی متفاوتی دارد مثلا در مازندران هلی نامیده شده و به شکوفه های آن که در نوروز درمی آیند تی تی می گویند.
میوه های آن در اردیبهشت و خرداد آماده مصرف هستند. در فصل پاییز برگ های این درخت به کلی می ریزند.
در درختان سپید پوش آلوچه (گوجه سبز – هلی به محلی ) پایان زمستان و آغاز بهار را فریاد می زند . به هر سو که بنگری ، هر جا که درختی و بوته ای از خاک برآمده ، تک درختان آلوچه همچون عروسان ، با جامه ای سفید از شکوفه خودنمایی می کند .
حال که اردیبهشت است و زمان نوبرانه های بهاری ، باز آلوچه های سبز همه را وسوسه می کند . محلی ها به آن می گویند هَلی ، ترش است و رسیده ی سرخ و طلایی اش ، شیرین . مازندرانی ها با هَلی و تخم مرغ خورشتی درست می کنند به نام هَلی قورو . مازندرانی ها آن را می کوبند ، نمک و دلال (مخلوطی کوبیده شده از سیر و برگ نعنا و نمک) می زنند و می خورند که به آن هَلی توکنی می گویند.
خواص : آلوچه غنی از ویتامین C ، اسیدمالیک و اسید سیتریک است و مصرف زیاد آن باعث نفخ معده میشود . برخی گیاه شناسان معتقدند مصرف آلوچه برای بهبود طعم دهان مفید است. از خواص دیگر این میوه ، خاصیت مسهلی آن است . همچنین اثرات منحصر به فرد آن شامل کاهش فشارخون و چربی خون ، حذف رسوبات از خون و تنظیم عملکرد معدهای – رودهای است. آلوچه باعث تعادل اسید و باز در جریان خون میشود ،
از این رو میتواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد. این میوه اثرات قابلتوجهی در جلوگیری از بیماریهایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول و سرطان دارد. اسید بنزوئیک ، ترکیبی است که خاصیت ضد میکروبی دارد. این ماده به طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد.
همچنین، بعضی از تحقیقات بیانگر خاصیت ضدقارچی و ضدباکتریایی این میوه هستند. مطالعات نشان میدهد که این میوه میتواند در درمان تومورها موثر باشد. همچنین بهدلیل وجود اسید اسکوربیک (ویتامین ث)، برای افراد مبتلا به نقرس توصیه میشود.
منبع: