سیه منصور – میانه – آذربایجان شرقی
سایتها و وبلاگهای روستای سیه منصور
شهرستان میانه – استان آذربایجان شرقی
http://siahmansour.blogfa.com/
در جهت شمال غرب نقشه زیبای کشورمان مرکز مثلث فرضی که از اتصال نقاط جغرافیایی شهرهای میانه ، سراب و خلخال در دامنه رشته کوه بزقوش روستایی زیبا از توابع شهرستان میانه به نام سیه منصور محل سکونت جمع تقریبا ۴۰ خانواری از ایرانیان پاک و زحمت کش است.
اطراف این روستا فارغ از مناظر طبیعی خدادادی به دست با کفایت اهالی تا آنجا که منابع آبی کفاف داده باغ های حاصلخیز و پربار (عمدتا) سیب جلوه می نماید. تنوع گونه های گیاهی ، قابلیت پرورش انواع دام و طیور و زنبور عسل چیزهایی است که توصیف هر یک مستلزم توان بالای استخدام کلمات و عبارات شایسته خود می باشد.
این روستا پس از طی ۶۴ کیلومتر از شهر میانه و گذشتن از بخش ترک به عنوان آخرین روستا در این امتداد جلوه می نماید.
وجود چشمه های طبیعی به نام های دالی بولاغ ، باش بولاغ ، ذوالفعلی بولاغ و … منبع آبی دلپذیر روستا تا پیش از تامین آب آشامیدنی توسط سیستم لوله کشی توسط سازمان آبرسانی روستایی شهرستان میانه بود و همچنان لطافت خود را حفظ نموده اند.
در روستای سیه منصور که به برکت فاصله زیاد با اولین نمادهای شهرنشینی ( شهر ترک مرکز بخش کندان با حدود ۳۲ کیلومتر) هنوز از جلوه های مثال زدنی و طراوت برخوردار است لطافت و پاکی هوا شاید مهمترین بارزه باشد. وقتی در اطراف روستا حتی گشت دو ساعته بزنی حتما گرسنه می شوی و وقتی شروع به خوردن می کنی حالا حالاها سیر نمی شوی.
نوشیدن آب آشامیدنی سیه منصور که بصورت لوله کشی از چشمه تندرلی به فاصله سه هزار متر از روستا از دامنه های بالاتر رشته کوه برقوش(بزگوش)تامین می گردد و تمام ویژگی های آب معدنی سالم و خالص را دارد با خنکی همیشگی خستگی از تن هر خسته ای را همراه با مزه گوارا به در می کند.
به تعبیری ساکنان سیه منصور از معدود روستا نشینانی هستند که با آب معدنی حمام می کنند.
آنانکه با اقلیم های رشته کوههای ایران آشنایی دارند می دانند که رشته کوه بزقوش(بزگوش) پر چشمه ترین رشته کوه ایران است و کوهنوردانی که به این رشته کوه عزیمت می نمایند به ذخیره زیاد آب نیازی ندارند چرا که اگر ۱۰۰۰متر در هر یک از جهات بروند بعید است که به چشمه یا رودخانه حاصل از چشمه های بالادست تر برخورد ننمایند.
در چند ساله اخیر از چشمه های این رشته کوه (چشمه های روستاهای فندقلو و بالسین با نامهای سوایران و تکسو ) آب معدنی استحصال و عرضه می گردد.
عسل حاصله در روستای سیه منصور از شهد انواع گل گونه های گیاهی دامنه سرسبز بزقوش(بزگوش) بویژه شهد گل گون می باشد.