نحوه تهیه هلی توکنی / دسر محلی مازندرانی

نحوه تهیه هلی توکنی / دسر محلی مازندرانی

Abedin27281www

در این بخش به معرفی آلوچه سبز که الان در فصل آن قرار داریم بپردازیم .

آلوچه در گویش مازندرانی ” حلی “ یا ” هلی “ خواده می شود .

مهدیرجه از مناطقی می باشد که از درخت آلوچه به انذازه خود دارد ولی سالهای قبل در اکثر زمینهای کشاورزی ” حلی ” یافت میشد که گویا به دلیل استقبال نامناسب و نداشتن بازار مناسب و دلایلی دیگر کمی کمتر شده .

قدیمی تر ها گروهی جمع شده و به باغ دوستان رفته و برای چیدن حلی وقت زیادی را صرف میکردند و گاها سرگرمی خاطره انگیزی بود .

یکی از خوراکی های با مزه این میوه هلی توکن است که در مازندارن از قدیم وجود داشته است . در این دسر مراحل زیر را معمولا اجرا مینمایند :

 

نحوه تهیه هلی توکنی:

۱- آلوچه یا گوجه سبز به اندازه افراد خانواده؛ البته ترجیحاً از گوجه‌سبزهایی استفاده شود که هنوز سبز بوده و مزه ترشی دارند.

۲- نمک به مقدار لازم

۳- نعنا به مقدار لازم

۴- گوشت کوب (ترجیحاً فلزی) برای کوبیدن گوجه سبز

 Abedin272210www

 

مقداری الوچه سبز تهیه کرده و داخل یک ظرف فلزی مقاوم می‌ریزیم.  قبل از شروع به کوبیدن گوجه سبز، کمی نمک و نعنا به آن اضافه می‌کنیم. حالا با گوشت‌کوب شروع به کوبیدن گوجه‌سبز کرده و بتدریج نمک و نعنا را به آن اضافه می‌کنیم. تا اینکه تمام گوجه‌سبزها کوبیده شده و از هسته جدا شوند.

 

Abedin27251www

 

حالا با یک هم زدن مختصر، دسر ما آماده میل کردن است.

Abedin27281www

خوردن آبی که بر اثر کوبیدن گوجه‌سبز، در ته ظرف جمع شده است صفای دیگری دارد.

خواص دارویی :

فصل بهار با نوبرانه‌های گوجه ‌سبز همراه است. متخصصان تغذیه بر این عقیده‌اند که گوجه سبز افزون بر طعم خوشمزه، ارزش غذایی هم دارد.

 

فصل بهار با نوبرانه‌های گوجه ‌سبز همراه است، گرچه قیمت آن گران است اما متخصصان تغذیه بر این عقیده‌اند که گوجه سبز افزون بر طعم خوشمزه، ارزش غذایی هم دارد. گوجه‌سبز به صورت تازه و پخته درخورش‌ها مصرف می‌شود.


این میوه غنی از ویتامین C، اسید‌مالیک و اسید سیتریک است، اما توجه داشته باشید مصرف زیاده از حد گوجه سبز باعث نفخ معده می‌شود.

 

ارزش غذایی ۱۰۰ گرم گوجه سبز:

 

کربوهیدرات ۸٫۵۱ گرم، چربی ۲٫۸۴ گرم، پروتئین ۱٫۶ گرم، فیبر خام ۰٫۵ درصد.

 

با مصرف ۱۰۰گرم گوجه سبز، ۵ درصد ویتامین آ، ۲٫۱ درصد ویتامین ب ۱ (تیامین)، ۱٫۹ درصد ویتامین ب ۲(ریبوفلاوین)، ۲٫۸ درصد نیاسین، ۱۳ درصد ویتامین ث، ۵٫۱‌ درصد کلسیم، ۲٫۲ درصدفسفر، ۵ درصدآهن و ۳٫۶ درصد پتاسیم مورد نیاز در روز تامین می‌شود.

 

برخی گیاه شناسان معتقدند مصرف گوجه‌سبز برای بهبود طعم دهان مفید است. از خواص دیگر این میوه، خاصیت مسهلی آن است که بخوبی شناخته شده است. همچنین اثرات منحصر به فرد آن شامل کاهش فشارخون ‌و چربی خون، حذف رسوبات از خون و تنظیم عملکرد معده‌ای – روده‌ای است.

 

گوجه سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می‌شود، از این رو می‌تواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد. این میوه اثرات قابل‌توجهی در جلوگیری از بیماری‌هایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول وسرطان دارد. اسید بنزوئیک، ترکیبی است که خاصیت ضد میکروبی دارد. این ماده به طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد.

 

همچنین، بعضی از تحقیقات بیانگر خاصیت ضدقارچی و ضدباکتریایی این میوه هستند. مطالعات نشان می‌دهد که این میوه می‌تواند در درمان تومورها موثر باشد. همچنین به‌دلیل وجود اسید اسکوربیک (ویتامین ث‌)، برای افراد مبتلا به نقرس توصیه می‌شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *