غذای محلی خراسان / کوفته انار و پسته
گوشت چرخکرده بدون چربی = ۹۰۰ گرم
پیاز متوسط = ۱ عدد رنده شده و آب گرفته
پسته بو داده بدون نمک = یک و نیم پیمانه کاملا خرد شده
تخم مرغ = ۱ عدد
نون خشک آسیاب شده = نیم پیمانه
جعفری تازه خرد شده = نیم پیمانه
تلخون تازه خرد شده = یک چهارم پیمانه
آب لیموی تازه = ۱ قاشق غذاخوری
فلفل قرمز = ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه = ۱ قاشق چایخوری
زیره سبز یا سیاه = ۱ قاشق غذاخوری
نمک = ۲ قاشق چایخوری
روغن = نیم پیمونه
دونه های انار برای تزیین = نیم پیمانه
برگ نعناع = چند عدد برای تزیین
مواد لازم برای سس:
رب انار شیرین یا آب انگور قرمز = ۳/۴ پیمونه
عسل = ۱/۴ پیمونه
نمک = ۱ قاشق چایخوری
فلفل قرمز = نیم قاشق چایخوری
فلفل سیاه = نیم قاشق چایخوری
طرز تهیه:
پیاز + پسته ها + خرده نون + جعفری + تلخون + آب لیمو + زیره + نمک و فلفل ها رو با هم داخل غذا ساز می ریزیم و حسابی مخلوط می کنیم.
گوشت چرخکرده + تخم مرغ را اضافه کرده و مجدد میکس می کنیم. می تونین دستی هم قاطی کنین تا حدی که حسابی ورز بیاد.
برای هر کوفته یک تا یک و نیم قاشق از خمیر ور میدارین و گردالی میکنین و تو سینی فر می چینین و روی همه شون با قلمو روغن مالی میکنین.
کوفته ها رو برای ۱۰ دقیقه تو ۲۵۰ درجه می پزونیم! پخت کامل نشده و گوشتش ممکنه هنوز صورتی باشه!
* برای سس همه مواد رو با هم قاطی می کنین و شوری و شیرینی و ترشیش رو سر آخر باب میل و ذائقه تون تنظیم می کنین.
حالا بخشی از سس رو کنار بذارین برای سرو همراه غذا و بخش باقیمونده رو با قاشق بدین روی کوفته ها…
کوفته ها رو برای ۱۰ دقیقه دیگر این بار در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد می پزونیم.