چگونگی تهیه کره، کشک، تلف / زمین انجیر
چگونگی تهیه کشک
دوغ را درون ظرفی می ریزیم و بر روی آتش قرار می دهیم و به وسیله ی بوته ایی خار دار ( اغلب از بوته قنسک ) آن را هم میزنیم . برای پیاده کردن دوغ از روی آتش زمانی مناسب است که دوغ کمی غلیظ شده باشد و از نشانه های غلظت دوغ چسبیدن به دیواره ظرف است. آنگاه به این مایع”توراق” گفته می شود. از همان ابتدا باید دوغ را هم زد، اگر دوغ را از همان ابتدا به هم نزنیم باعث پوک شدن کشک می شود و کشک هنگام گلوله کردن از هم می پاشد.
پس از آنکه دوغ کمی غلیظ (توراق) شد آن را درون کیسه هایی آویزان شده میریزیم و وسط کیسه را به وسیله طناب می بندیم این کار باعث می شود تا آب (آب تلف یا آب زیر تربه) سریعتر خارج شود.
زمانی که آب تلف توراق درون کیسه کاملا خارج شد کشک درون کیسه (اسپار) را تخلیه کرده و نمک و مقداری پونه، زیره و یا ادویه جات دیگری به آن می افزایم.(نمک برای جلوگیری از خراب شدن و ادویه جات برای طعم دادن به کشک ).سپس اسپار را به صورت گلوله هایی کوچک در می آوریم و درون ظرف میگذاریم تا آماده خشک شدن شود.
چگونگی تهیه تلف(قره قروت)
پس از آویزان کردن کشک و جدا شدن آب توراق ,آب حاصل شده را درون دیگ کوچکتری می ریزیم و بر روی آتش قرار می دهیم. هر از چند گاهی مقداری از آب تلف را با قاشق برداشته و روی زمین می ریزند، و به آن فوت می کنند، اگر آب تلف به زمین نچسبد به در هنگام فوت کردن به صورت گلوله به حرکت درآمد نشان از این میدهد که به مقدار کافی جوشیده شده زمان پیاده کردن آب تلف فرا می رسد.این فرایند حدود ۳ الی ۴ ساعت طول می کشد.
پس از پیاده کردن آب تلف از روی آتش و برای سفت شدن سریعتر قره قروت آن را باید هم بزنیم.پس از سفت شدن آب تلف را به صورت گلوله های کوچک در می آوریم.
ارسال خبر: