فصل برداشت بولوش / روستای گزلبن / رودسر

فصل برداشت بولوش / روستای گزلبن / رودسر

میخام در مورد تمشک بنویسم که الان فصل برداشتش شده تمشک  میوه ایه که  اغلب به صورت خودرو در باغات و بیشه زارها پیدا میشه چون ریشه این  گیاه به صورت خزنده هستش اگه در جایی به وجود بیاد به سرعت همه جا رو فرا میگیره تمشک  گیاهی خارداره که برداشت میوه اون به سختی ممکنه این میوه ابتدا به صورت سبز بوده وبعد به قرمز و در آخر به مشکی تغییر رنگ میدهد و طعم آن ترشو شیرین است تمشک در زبان گیلکی به بولوش معروفه تمشک در روستای گزلبن وباغات آن به وفور یافت میشود به طوری که میشه گزلبن رو جز چند منطقه ی اول از لحاظ برداشت تمشک(بولوش) دانست

www.4khompateh.blogfa.com

جوشانده گل یا برگ تمشک( به روشی که گفته شد) در استعمال خارجی برای درمان زخمهای دهان، ورم لثه، درد گلو و ورم لوزه ها بکار می رود و بیمار با غرغره کردن این جوشانده دهان را می شوید.
– جوشانده برگ تمشک اسهال و ورم روده را معالجه می کند، بدین منظور باید ۴۰ تا ۵۰ گرم برگ خشک تمشک را در یک لیتر آب سرد بخیسانید و به مدت ۱۰ دقیقه آن را جوشانده و سپس بگذارید ۱۰ دقیقه دم بکشد. پس از صاف کردن، روزی سه بار، هر بار یک فنجان آن را بین غذاهای اصلی بنوشید

 – تمشک سرشار از ویتامینهای C و K است و دارای خواص خنک، نرم کننده و ضد اسکوربوت می باشد.
– تمشک خون را تصفیه می کند و برای کسانی که به روماتیسم مبتلا هستند، بسیار مفید است.
– تمشک یبوست مزاج را معالجه می کند.
– تمشک برای تسکین درد سودمند است، زیرا تمشک دارای اسید سالسیلیک می باشد.
– تمشک خون را قلیائی می کند و قند آن برای مبتلایان به مرض قند مفید است.
– شربت تمشک برای بیماران مبتلا به سرخک و مخملک تجویز شده است.
– تخم و دانه ای که درتمشک وجود دارد، اغلب با دندان نیز خرد نمی شود، ولی وقتی خورده شود درمعالجه ی یبوست و خشکی مزاج به طور طبیعی بسیارمؤثر است و سبب می شود که یبوست به کلی رفع گردد.
– شربت تمشک، مخلوط با آب برای رفع تب تجویز شده است.
– خوردن تمشک برای مبتلایان به مرض قند( دیابت)، تبهای صفراوی، التهاب مجاری ادرار، گلو درد( آنژین ) مفید است.
– تمشک دارای خاصیت ضد عفونی کننده است.
– تمشک به علت دارا بودن ویتامینهای C و K برای اوره و فشار خون مفید است.
– برای معالجه کک و مک، ابتدا صورت را خوب بشوئید و سپس ورقه نازکی از تمشک به مدت یک ساعت روی صورت بمالید. این کار را چند بار تکرار کنید تا کک و مک صورت از بین برود.
– برگ تازه تمشک را اگر بپزند و روی محل بیماریهای پوستی قرار دهند، بیماری را التیام می دهد.
– گوشت پردانه تمشک، دارای خواص توت فرنگی است و ترشی خون را از بین می برد
– تمشک،عرق آور است؛ لذا بهترین زهکش سوراخهای پوست است.

منبع:

www.gozalboncity.blogfa.com

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *