اجاکسر – بابلسر – مازندران

سایتها و وبلاگهای روستای اجاکسر

شهرستان بابلسر – استان مازندران

http://www.ojaksar.ir/

 

 

روستای اجاکسر به عنوان یکی از نقاط روستایی شهرستان بابلسر با بر خورداری از جمعیت بالا و نزدیکی با شهر بابلسر یکی از نقاط توریست پذیر و زیبا می باشد .

از نظر موقعیت مکانی در ضلع غربی شهر بابلسر و در فاصله کمتر از یک کیلومتری آن در ضلع جنوبی محور فریدونکنار به بابلسر واقع شده است. روستای اجاکسر از طرف ضلع غرب به اراضی زراعی روستای اسلام آباد و از طرف ضلع شمالی به محور ارتباطی بابلسر به فریدونکنار و دریا از سمت جنوب اراضی زراعی روستای سادات محله و همچنین از سمت شرق به محدوده شهر بابلسر محدود می گردد. 

از نظر ژئومورفولوژی روستای مذکور در بخش جلگه ای و هموار با شیب ملایم از جنوب به شمال و از غرب به شرق که دارای جنس خاک رسی شنی است شکل گرفته است از نظر فعالیت اقتصادی بیشتر فعالیتها در اجاکسر بر پایه اقتصاد کشاورزی استوار می باشد .بنحوی که حدود ۴۰ درصد از ساکنان روستا را افراد کشاورز تشکیل داده است. از نظر فرهنگی و اجتماعی یک نوع فرهنگ با آداب و رسو و آئین مشترک و همگون در روستا حاکم است و از لحاظ اجتماعی ساکنان روستا از خانواده وفامیلهای متعددی تشکیل شده است.از نظر هواشناسی آب و هوای روستا از نظر هواشناسی آب و هوای اجاکسر تابع اقلیم منطقه می باشد بدین معنی که دارای آب وهوای معتدل مرطوب خزری است اجاکسر دارای خدمات زیر بنایی همانند راه،آب،برق،تلفن،می باشد که شبکه معابر به صورت ارگانیگ و به مرور زمان بر اساس احساس نیاز شکل و توسعه یافته و از پوشش آسفالت نیز برخوردار است . مرکز اصلی روستا به وسیله چند شبکه ارتباطی به محور اصلی یعنی بابلسر به فریدونکنار و محور زرگر محله به اجاکسر ارتباط پیدا می کند .

آب کشاورزی روستا به وسیله چندین حلقه چاه و همچنین آب ذخیره شده در آببندان روستا به مساحت ۸۰ هکتار تامین می شود.از نظر معماری واحد های قدیمی روستا عمدتاً بصورت کف کرسی و به صورت خانه باغ و با حیاط وسیع احداث شده اند.

روستای اجاکسر با توجه به میزان جمعیت از خدمات زیر بنایی و عمومی همانند آب، برق،تلفن، گاز، مدرسه ابتدایی،مدرسه راهنمایی ،مسجد،فاطمیه، سقاخانه،پایگاه مقاومت ، کتابخانه ، واحد های تجاری ، بانک قرض الحسنه ، خانه بهداشت،حمام عمومی برخورداراست.

مطالعات جمعیتی :

روستای اجاکسر طبق سر شماری سال ۱۳۵۵ دارای۱۹۴۷ نفر جمعیت در غالب ۳۵۰ خانوار ودر سرشماری سال ۱۳۶۵ دارای ۲۰۷۶ نفر جمعیت در غالب ۳۷۲ خانوار بارشد ۶۴/۰ و در سال ۱۳۷۵ جمعیت روستا ۲۳۴۷ نفر بالغ بر ۵۲۱ خانوار که رشد ۳۲/۱ را داشته است و در سال ۱۳۸۵ جمعیت حدود ۲۸۵۰ نفر و حدود ۷۸۰ خانوار که این روند هر سال رو به افزایش است .

                                                    مطالعات اقتصادی

  طی بررسی های به عمل آمده از آمار جمعیتی روستا ی اجاکسر در سال ۱۳۷۸ از جمعیت ۲۴۰۷ نفری روستا حدود ۱۹۳۸ نفر بالای ده سال یا جمعیت فعال و مابقی یعنی حدود ۴۹۶ نفر زیر ده سال می باشند .

همچنین طی بررسی های بعمل آمده از تعداد ۵۸۴ نفری که در این روستا تشکیل خانواده داده اند حدود ۲۳۳ نفر در بخش کشاورزی اعم از زراعت و دامداری فعالیت داشتند و حدود ۱۵۸ نفر در بخش خدمات و ۱۲۵ نفر در بخش صنایع کارگاهی مشغول فعالیت می باشند که این ارقام ذکر شده در سال ۱۳۸۷ تغییرات زیادی داشته است.

داد و ستد مردم روستا اغلب در شهر انجام می شود اما در سال های اخیر وجود بازار محلی به نام شنبه بازار باعث شده است تا بیشتر مردم بتوانند خرید های خود را در داخل روستا انجام دهند.

                            

                                     مطالعات مذهبی و فرهنگی 

اجاکسر با دارا بودن مردم مذهبی و عاشق اهل بیت (ع) از جو بسیار خوب ومعنوی برخوردار است همچنین وجود دو مسجد به نام های مسجد جامع ومسجد حضرت ابوالفضل و سقاخانه حضرت ابوالفضل که از قدیم الایام ملجأ‌ و مأمن عاشقان حضرت ابوالفضل (ع)  بوده است .در مسجد جامع به طور مداوم نماز جماعت صبح ،ظهروعصر ،ومغرب وعشاء برقرار است وهمچنین در ماه رمضان مراسم متنوعی در مساجد برگزار و در ماه محرم برای سالار شهیدان به صورت دسته های سینه زنی عزاداری می کنند.

ازنظر فرهنگی در نزدیکی مسجد جامع پایگاه مقاومت شهید عسگری قلی تبار واقع است که با دارا بودن حدود ۵۰۰ بسیجی یکی از روستاهای شهید پرور است که در ۸ سال دفاع مقدس ۱۶ شهید سر افراز را تقدیم به دین و میهن عزیزمان نموده است.

و در کنار مسجد جامع کتابخانه ای با بیش از ۲۰۰۰ جلد کتابهای متنوع می باشد که نظر جویندگان دانش را به خود جلب کرده است. 

مزار شهدا زیبایی خاصی را به روستا بخشیده است و در کنار مزار شهدا، قبور اموات واقع است که در روزهای ۵ شنبه جمعیت زیادی را برای خواندن فاتحه به خود جای می دهد.

روستای اجاکسر دارای ۵ عضو شورای اسلامی و یک دهیار است که به وسیله این مجموعه  خدمات شایانی به روستا شده است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *