برداشت گردو در روستای استاد / فاروج

برداشت گردو در روستای استاد / فاروج

روستای استاد دارای باغات فراوان با محصولات متنوعی می باشد همچون: انواع انگور، سیب، زردالو، آلو، گیلاس، گردو، آلبالو، بادام، گلابی و… که هریک از این محصولات در فصل خاص خود برداشت می شوند.

عمده ترین محصول کشاورزی مردم روستا انگور و بخصوص گردو می باشد که در این موقع از سال(شهریور و مهرماه) برداشت می شوند.

             

در حال حاضر برداشت گردو در این روستا تقریباً به اواخر کار خود رسیده است. در زیر نحوه برداشت این محصول به صورت سنتی در روستا شرح داده شده است.

گردو را در زبان محلی " جَوْز " می گویند.

درخت گردو دارای اندازه های متفاوتی میباشد و بطور کل این درخت دارای ارتفاع تقریباً بلند و دارای شاخ و برگ فراوان میباشد.

برای برداشت محصول میبایستی فردی برروی درخت رفته و به وسیله چوب دستی های بلندی که مخصوص این کار تهیه شده اند گردوها را با ضربه زدن از شاخه ها جداکند(به این کار" گُلوندن" گویند) و این فرد را " جَوْزگُلون " می نامند (یعنی فردی که گردوها را با ضربه زدن از شاخه ها جداکند تا برداشت محصول انجام گیرد.)

 

به این چوب دستی های مخصوص نیز در زبان محلی " یا " میگویند. یا دارای ویژگی های خاصی می باشد که آنرا از چوب دستی های معمولی متمایز می کند از جمله: نباید وزن زیادی داشته باشد و از استحکام مناسبی برخوردار باشد یا دارای اندازه های کوتاه(۲-۳ متر)، متوسط(۴-۵ متر)و بلند(۶-۸متر) می باشد.

معمولاً هر جَوْزگُلون دارای حداقل ۲ و حداکثر ۳ یا میباشد که این یاها معمولاً در اندازه های ذکر شده در بالا هستند به کوچکترین یا، "یای دست بغل" میگویند.

پس از آنکه توسط جَوْزگُلون گردوها از شاخه ها آزاد شدن روی زمین می افتند که در اینجا عده ای این گردوها را جمع آوری میکنند.

وپس از جمع آوری اگر پوسته روی گردو از آن جدا نشده بود آنرا جداکرده و مدت چند روز آنها را در معرض نور آفتاب قرار میدهند تا جوزها خشک و آماده عرضه به بازار شوند و معمولاً برای این کار گردوها را برروی پشت بام خانه ها پهن میکنند.

 

* تهیه و تنظیم: وب سایت روستای استاد

astey.vcp.ir/

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *